En trendy dekorasyon için 25 “evet”


Belki de yılı ortaladık ama tasarım dünyası dur durak bilmiyor. Bu yılın en dikkat çeken, en sükseli ve en özel, kısacası en trendy yapılacaklar listesindeki ilk 25 “evet”.



Tasarım uzmanları yaratıcılık konusunda zaman zaman eskilerini yerle bir edercesine yeni fikirler geliştiriyor. Güncel ve en moda dekorasyon hilelerinden, renk ve aksesuar seçimlerine kadar, “zamanı yakalamak için ne yapmalıyız”ı araştırdık. İşte cevapları:
1. Malum çevreci yaklaşımlar ön planda. Hal böyle olunca duvarlarda olabildiğine yeşil renge yer açıyoruz. Mat ya da parlak, rengin pek çok tonunu uygulamamız mümkün. Üstelik mekanları oldukça davetkar ve huzurlu kılıyor.
2. Aksesuar ve mobilya seçimlerinde organik formlar ve materyallere yöneliyoruz. Geri dönüşümlü ahşap bir sehpa, ham keten döşemelikler, ipek yastıklar ve elbette biraz pırıltı.
3. Her yerde eğlence var. Kucak yastıkları için olabildiğince neşeli desende kumaşlar kullanıyoruz. Örneğin rubi yeşil üzerine bol zikzak desenler…
4. Duvarlar için yaratıcı renk çalışmaları yapıyoruz. Beyazın modası artık geçiyor, insanlar renk ve vurguyu artık daha fazla hayatlarına katıyorlar.
5. Artık daha çok XL boyutlar kullanıyoruz. Büyük formlar, iri desenler ve hacimli mobilyalarla daha trendy bir dekorasyon yakalayabilirsiniz.
6. Parlak sarı dekorasyondaki yerini aldı bile… Salon, mutfak ve çocuk odası, rengi kullanabileceğiniz en uygun yerler.
7. Aydınlatmalarla fark yaratıyoruz ama tavan aydınlatmalarının artık eskisi kadar popüler olmadığını da bilelim.
8. Bu yıl grafik desenler çok moda. Ancak dikkat! Sakın her yeri desenle boğmayın, tek bir objede ya da dokumada kullanmak yeterli.
9. Paletin en uyumlu rengi griye yer açalım. Doğal tonlarla ya da kırmızı, mavi ve yeşil gibi parlak renklerle oldukça uyumlu bu rengi her mekanda deneyebilirsiniz.
10. Koyu renk ahşap mobilyalar için yoğun dokular tercih ediyoruz. Ahşabın ortama kattığı sıcaklık göz ardı edilemez, özellikle de dokuları belirgin olursa…
11. Dekorasyonu günlük alışkanlıklarımız şekillendiriyor. Yorgun günlerde küvette ılık bir banyo ya da sıcak bir gün bol minderli şezlongda kısa bir şekerleme…
12. Mükemmeliyetçi bir dekorasyon yerine seçimlerimizde rastgele ama daha içten bir tarz benimsiyoruz.
13. Dekorasyon tercihlerimizde arkadaşlarımızdan da fikir alıyoruz. Ama bunun için onları ve zamanı kısıtlamıyoruz.
14. Dekorasyonda sevdiğimiz şeylerden vazgeçmiyoruz. En sevdiğiniz eski vazonuzun yerini beğenmiyoruz ve yeni yerleşimde değiştirebiliriz ama belki de eski yeri daha iyiydi?
15. Satın aldığımız eşyaların nasıl üretildiği ya da hangi malzemeler kullanıldığına dikkat ediyoruz. Bu gün bir çok tasarımcı üretimlerinde artık yerel zanaatkarlara ve malzemelere yöneliyor.
16. Dekorasyonda dikkat çekici ama kullanmaktan çekindiğimiz tasarımlara yöneliyoruz. Örneğin özel tasarım bir duvar kağıdı ya da lambader gibi.
17. Boya firmalarının 2010 renk seçeneklerinden en moda olan rengi yatak odamızın bir duvarına ya da tamamına uyguluyoruz. Unutmayın rahatlatıcı renkler bu yıl çok moda.
18. Özel tasarımlara yer açıyoruz. Farklı formlarda her şey mekanları sıradanlıktan kurtarır, hatta bir radyatör bile.
19. Yaşam alanlarında kişisel köşeler oluşturuyoruz. Salonun bir köşesinde sevdiğimiz kitaplarla okuma alanı ya da yatak odasında küçük bir hobi köşesi ile kendimize daha çok zaman ayırabilirsiniz.
20. Sanat ile tasarım arasındaki ince çizgiyi geçiyoruz. Daha heykelsi bir aydınlatma ya da sanatsal aksesuarlara yatırım yapabilirsiniz.
21. Mutfağımız yeni bir soluk kazanıyor. Mutfak markalarının son tasarımları oldukça fonksiyonel ve farklı alternatifleri yaratabiliyorsunuz.
22. Endüstriyel mimari öğeleri iç mekan tasarımlarına dahil ediyoruz. Özellikle şehir evlerinde birleşen taş, kil, kireçtaşı ve tuğla gibi eski ve yeni yüzeyler doğanın çeşitli malzemelerini bir arada kullanma özgürlüğü sunuyor.
23. Dekorasyon seçimlerimizde yeşili daha yoğun kullanıyoruz. Derin yeşil tonlarına beyaz, mavi ve gri eşlik ediyor. Ayrıca mor ve pembe tonları ile romantik gölgeler de atabilirsiniz.
24. Çıkartma duvar desenleri ile yaşam alanlarına hem renk, hem de yaratıcı bir kimlik kazandırıyoruz. Ama bunu mekanları boğmadan yapın.
25. Biraz nostalji… bazen her şeyi bir kenara bırakan, rahat bir yapınız varsa 60’ların hit serilerinden ‘Mad Man’ stili parlak renkler ve net çizgilerle modern bir ortaçağ ortamı yaratabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pages