Dekorasyonun hesaplı hali




Yeni evinizin dekorasyonu için planladığınızdan daha çok harcamaya başladıysanız nasıl daha hesaplı olabileceğinizin ipuçlarını bulun.

Bazen evdeki hesap çarşıya uymaz ve tahmin ettiğinizden fazla harcama yaptığınızı anlarsınız. Bunu önlemek mümkün mü diyorsanız, daha az ya da gerektiği kadar harcamanın birkaç yolu var.


1. Uygulama farkı: 30x30 cm’lik standart seramik karoları farklı bir desen takip edecek biçimde keserek kullanabilirsiniz. Örneğin antrede karoları 6cm. Eninde keserek bir çerçeve yapın. Dilerseniz 2 ya da 3 cm. genişliğinde karelerle üç sıra desen yaparak zeminde mozaik efekti yaratılabilir. Böylece mozaik gibi pahalı bir malzemeden tasarruf etmiş olursunuz.


2. Mevcut malzemelerle tasarruf: Mutfağınızı yenileyecekseniz sadece göz hizasında olan üst dolapları değiştirebilirsiniz. Üstelik oldukça çarpıcı bir etki de yaratırsınız. Banyoda ise lavabo tezgahını değiştirerek yeni bir görüntü yakalayabilirsiniz. Sadece kulp ya da kapı kollarını yenilemek de bazen çok güzel sonuçlar verir.


3. Farklı fiyatlar bir arada: Görünüşte şık ancak fiyatta hesaplı seçimler için Koçtaş, Praktiker, Tekzen gibi yapı marketleri ya da Ikea, Tchibo, Zara Home, Mudo ve Boyner gibi mağazaları ziyaret edebilirsiniz. Kaşmir örtüler, dekoratif yastıklar, farklı tasarım objelere bütçenizi zorlamadan ulaşabilirsiniz. Unutmayın özenle seçilmiş ve yerinde kullanılan birkaç aksesuar mekanları zengin ve stil sahibi gösterecektir.


4. Perdeler gösterişli olsun: Perde ve tüller bir evin en çok maliyet tutan kısmı. Bu nedenle eğer hesaplı davranmak istiyorsanız özel dikim yerine hazır perde seçeneklerine yönelebilirsiniz. Hazır perdenin kenarlarına püskül, ponpon y ada saten kurdele dikerek veya yapıştırarak farklı kılabilirsiniz. Aynı uygulamayı abajur şapkanızda da yaparak bütünlüğü de yakalarsınız.


5. İç mimari detayları vurgulayın: Kartonpiyer ve süpürgelik gibi iç mimari detayları öne çıkararak eve derinlik ve tarihsel bir doku kazandırabilirsiniz. Eğer fazla ince formlu ise kenarlarından geçeceğiniz birkaç ek şeritle kalınlaştırabilirsiniz. Ancak aynı profili takip etmesi ve aynı renk olması çok önemli, böylece kopukluk yaratmaz.
6. Duş perdenize renk katın: Duş perdeleri kimi zaman kısa olur ve küvet ayakları ya da duş teknesini gizleyemez. Bu durum, banyoda oldukça rahatsız edici bir görüntü yaratır. Perdenin altına farklı renk ve kumaştan bir parça dikerek özel ve şık bir tarz yaratabilirsiniz.


7. Duvarda sanat ışıltıları: Bir tablo ya da aileden kalma bir objeyi şık çerçeveler kullanarak değerli birer parçaya dönüştürebilirsiniz. 8-9 cm. kalınlıkta çerçevelere yerleştireceğiniz eski aile fotoğrafları gerçek birer sanat eseri havası yaratabilir. Ayrıca okulların düzenlediği öğrenci sergilerinden de uygun fiyatlı tablo, heykel y ada el işi gibi dekoratif sanat eserleri satın alabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pages